31 maart 2016

11 Last Minute Tips voor de Open Huizen Dag

Doe je zaterdag mee met de Landelijke Open Huizen Dag? Succes! Vorig jaar deden we zelf mee en mocht ik maar liefst 39 kijkers ontvangen. Eigenlijk gekkenwerk in je eentje, maar wel met resultaat. We verkochten ons huis aan nummer 39. Hopelijk wordt het voor jou net zo'n succes. Ik heb in elk geval mijn belangrijkste 11 Last Minute Tips voor je op een rij gezet. 
  1.  Allereerst zorg ervoor dat de voortuin er verzorgd uit ziet. Haal het onkruid weg. Vervang de kliko bij de voordeur door een mooie bloeiende plant.
  2. Zorg dat je de dag van tevoren de parkeerplek voor jouw woning hebt. Haal de auto pas weg net voordat het Open Huis begint. Potentiële kopers vinden zo eenvoudig een parkeerplek.
  3. Regel een oppasadres voor kinderen en dieren. Zo kun je kijkers de juiste aandacht geven.
  4. Ontvang kijkers met maximaal 2 personen. Niets zo vervelend als je als kijker het gevoel hebt te storen tijdens een gezellige visite.
  5. Wil je liever niet zelf het open huis verzorgen, weet dan dat de meeste vastgoedstylisten ook in te schakelen zijn als gastvrouw/heer voor een Open Huis.
  6. Schuif de gordijnen en vitrage flink open. Je zult zien dat er meer licht in de woning komt.
  7. Maak de woning schoon en ruim flink op. Te veel spullen? Tijdelijk kun je spullen opslaan in jouw auto, zoals bijvoorbeeld een kinderwagen die anders het gangpad zou versperren.
  8. Geef de slaapkamers een hoteluitstraling door de bedden mooi op te maken. Ik ben persoonlijk geen fan van een opengeslagen dekbed.
  9. Geef ook de badkamer een hoteluitstraling. Zorg daarom dat hier alle persoonlijke spullen worden opgeborgen, zoals tandenborstels en net gebruikte handdoeken.
  10. Haal persoonlijke spullen weg, zoals foto’s en (kinder)knutselwerkjes.
  11. Ontvang een potentiële koper hartelijk en bespreek direct of ze zelf willen rondkijken of dat je met ze meeloopt. Geef potentiële kopers altijd de gelegenheid om vrij rond te lopen.
En heb je iets meer tijd om je huis verkoopklaar te maken. Vraag dan hier mijn gratis ebook: "Maak je huis verkoopklaar" aan. 

Succes zaterdag!

21 maart 2016

Waarom je je juist wel moet mee doen aan de Open Huizen Dag?

Hij komt er weer aan: de Landelijke Open Huizen Dag op 2 april. Waar voor de crisis het houden van een open huis werd gezien als een wanhoopsdaad, is het nu juist een prima marketingtool. En niet alleen voor makelaars om extra advertenties te verkopen. Overigens verschilt het behoorlijk wat een makelaar vraagt voor deelname: van niets, want het zit al in de courtage, tot het doorberekenen van allerlei kosten. Vraag hier wel even naar voordat je besluit mee te doen.

En nu, waarom wel meedoen?
- In één keer veel kijkers ontvangen. Dat betekent één keer goed opruimen en schoonmaken en niet bijvoorbeeld 5 keer.
- Staan er meerdere huizen in de straat te koop? Je maakt de potentiële koper het makkelijker om alle huizen in één keer te kunnen bekijken en te vergelijken. En natuurlijk verkoop jij het mooiste huis van de straat, dus je hebt niks te vrezen. Hoe je dat aanpakt lees je in mij gratis e-book.
- De drempel om de woning te bezichtigen is veel lager. Er hoeft immers geen afspraak ingepland te worden. Ook de kijker die zich nog aan het oriënteren is, kan jouw huis bezichtigen en er voor vallen.
- De woning na deze dag onverhoopt niet verkocht? Als het goed is heb je voor jouw makelaar alle contactgegevens genoteerd. Deze zal iedereen nabellen om te horen wat ze van jouw huis vinden. Desgewenst kun je de verkoopstrategie of presentatie hierop aanpassen.

Zelf deden we vorig jaar mee met de Open Huizen Dag en verkochten wij ons huis aan kijker nummer 39(!). Ik hoop van harte dat deelname aan de Open Huizen Dag voor jou net zo succesvol is.


17 maart 2016

10 vragen aan....Vanja Santic



Vanja is een veelzijdige dame. Naast het inrichten van modelwoningen is zij ook Flexa-kleuradviseur. Dat laatste doet zij bij de klant thuis, maar je kunt haar ook zomaar in een mooie interieurzaak vinden waar ze dan de hele dag advies geeft. Ook aan Vanja stelden we de 10 vragen.

Grootste misverstand over vastgoedstyling?
Dankzij veel TV-programma’s denken mensen dat je een compleet een nieuwe inboedel nodig hebt en dat het dus veel te duur is. Bij vastgoedstyling probeer je altijd met de spullen die er zijn het mooiste resultaat te bereiken. Het verschilt per woning wat je moet aanschaffen, maar meestal kun je volstaan met een goede opruimbeurt, een likje verf en een paar extra accessoires.

Licht aan of uit?
Licht aan geeft veel meer sfeer vind ik. Je moet geen gele vlekken op je foto’s vinden, maar met de juiste fotografie is dat goed te doen.

Meubels van karton of echt?
Ik bied mijn klanten beide opties, afhankelijk van hun wensen en budget. Het voordeel van echte meubels is dat je erop kan zitten. Dat is handig met bezichtigingen. Het voordeel van karton is dat het makkelijk te vervoeren is en een stuk goedkoper.

Inspiratiebron?
Inspiratie kun je overal vinden, als je maar goed kijkt: internet, tijdschriften, reizen, restaurants, hotels, straat…

Leukste project?
Een villa in Hilversum die ik moest inrichten voor de verkoop. Ik had €0,00 budget, dus het was echt een uitdaging om iets leuks neer te zetten. De spullen waren opgeborgen in een schuur, dus ik moest uit de aanwezige meubels kiezen welke ik wilde gebruiken. Uiteindelijk lukte het om er iets moois van te maken en de villa was de volgende dag al verkocht! Verkopen binnen 1 dag gebeurt niet vaak.

Favoriete woonaccessoire?
Sierkussens en kunstbloemen. Ik gebruik ze vaak en naar mijn mening maken ze de ruimte een stuk warmer en gezelliger. Ik ben altijd op zoek naar goede kunstbloemen die de uitstraling hebben van echte bloemen. Helaas zien goedkope kunstbloemen er vaak te nep uit. Dus ik betaal liever wat meer, maar die investering is het zeker waard!

Droomproject? 
Het lijkt me leuk om een keer een hotel of restaurant in te richten. Of een strandvilla op Ibiza.

Verrassend inkoopadres voor woonaccessoires?
Heb ik niet. Ik koop ze overal en nergens. Maar Tica is wel mijn favoriet.

Perfecte housewarminggift?
Een mooie plant.

Als je verkopers maar één tip mag geven, wat zou die dan zijn?
Durf te investeren in je woning. Je verdient het dubbel en dwars terug.

www.style-and-sell.nl

Ben je vastgoedstylist en wil je ook meedoen aan deze blogserie? Stuur me even een mailtje.

11 maart 2016

10 vragen aan....Roos van Midden



Hoogste tijd om weer een collega stylist te bevragen. Dit keer Roos van Midden van Typisch Roos uit Hengelo. Een creatieve dame die niet alleen creatief is met het inrichten van huizen, maar ook in haar marketing. Bekijk haar facebookpagina en je zult begrijpen wat ik bedoel. Verder maakt ze ook haar eigen woonaccessoires.

Grootste misverstand over vastgoedstyling?
Het grootste misverstand over vastgoedstyling is dat het als luxe wordt gezien. Ieder huis vraagt om zijn eigen aanpak. Daarbij bepaal je nog altijd zelf hoeveel je wil investeren zodat je huis vlot tegen de beste prijs wordt verkocht.

Licht aan of uit? 
Licht aan. Je creëert weer meer ruimte als je de juiste verlichting hebt. En de meeste mensen willen meer ruimte als ze gaan verhuizen. Daarbij kan het enorm sfeerbepalend werken. Het is dan wel heel bepalend hoe de foto’s worden gemaakt.

Meubels van karton of echt?
Om de kosten zo laag mogelijk te houden maak ik een mix van de bestaande meubels met karton. Indien er geen sterke combi gemaakt kan worden dan kies ik voor kartonnen meubels. Het belangrijkste van de “software” is dat het de “hardware” versterkt.

Inspiratiebron?
Magazines, op straat, internet, behoeftes van mensen, tv. Onlangs was er bv een docu op tv waarbij een apparaat werd gemaakt. Had totaal niks met het interieur te maken. Inspireerde mij voor een lampenkap. Dit creatieve brein is altijd actief.

Leukste project?
Totaalplaatje voor diverse appartementen van een nieuwbouwproject verzorgd. Ingericht met kartonnen meubels, de wanden laten sauzen, raambekleding en vloerbekleding. Alles geheel afgestemd op de beoogde doelgroep.

Favoriete woonaccessoire?
Kartonnen zuil met goede vaas met bloemen erop. Dit is heel sfeerbepalend.

Droomproject? 
Een hotel (re)stylen. Zodat ik aan het einde van 2016 kan overnachten in een kamer die ik heb ingericht.

Verrassend inkoopadres voor woonaccessoires?
Ik heb alleen niet een heel speciaal adresje. Helaas. Koop zelf in bij TICA. Maar die kent elke stylist wel.

Perfecte housewarminggift?
Een groot boek waar iedereen een welkomstberichtje in mag zetten.

Als je verkopers maar één tip mag geven, wat zou die dan zijn?
Je weet zelf waarschijnlijk nog waarom je destijds verliefd werd op jouw huis. Dit is jouw kracht, je kan dit inzetten bij de verkoop van jouw huis.


Ben je vastgoedstylist en wil je ook meedoen aan deze blogserie? Stuur me even een mailtje.

4 maart 2016

10 vragen aan .....Annelies Vermeulen




Kennen ze in België ook vastgoedstyling? Zekers! Vandaag gaan we dus de landsgrenzen over, want ook in België zijn er vastgoedstylisten die de 10 vragen graag willen beantwoorden. Annelies is Nederlandse, woont in Antwerpen en werkt in heel België aan mooie projecten. Benieuwd naar haar antwoorden?

Grootste misverstand over vastgoedstyling?
Door het Belgische tv programma “De Huisdokter’ krijgen mensen een verkeerd beeld van vastgoedstyling. De styliste in het programma doet een volledige make over, die veel meer richting interieurstyling gaat. Gewaagde kleuren/behangetjes op de muur, volledig nieuw interieur. En dat alles voor een paar honderd euro. De prijs en wat vastgoedstyling precies inhoudt is bij de meeste mensen niet echt duidelijk.

Licht aan of uit?
AAN! Geeft zo veel meer sfeer op de foto!

Meubels van karton of echt?
Hangt af van het budget. Ik ben eigenlijk fan van de combinatie, zoals een kartonnen bank met echte salontafeltjes erbij. En een kartonnen eettafel met echte stoelen er aan.

Inspiratiebron?
Vaak de in te richten woning zelf, bijvoorbeeld het reeds aanwezige meubilair. Maar heel vaak kies ik eerst de wanddecoratie en pas ik de verdere inrichting daarop aan.

Leukste project?
Inrichting van een ontvangstruimte voor een klant, waar ik normaal modelwoningen voor inricht. Van een saaie kale bedrijfsentree iets huiselijks maken!

Favoriete woonaccessoire?
Sierkussens en vazen/flessen in alle vormen maten en patronen!

Droomproject?
Het lijkt me waanzinnig leuk om eens een vakantiehuis in te mogen richten. Bijvoorbeeld een appartement aan zee of zo.

Verrassend inkoopadres voor woonaccessoires?

Kwantum…..hebben tegenwoordig heel leuke decoratie
Ben ook erg fan van het Nederlandse merk Zuiver voor kleine meubels en decoratie

Perfecte housewarminggift?
Naast champagne, een wooncadeautje. Mijn favoriet: een ‘vide poche’ oftewel een leuke gadget waar je sleutels inlegt als je thuiskomt, zodat je ze nooit meer kwijt bent. Dit is bijvoorbeeld een bijzonder leuke: Spiegel van Zuiver of iets traditioneler zoals deze:





Als je verkopers maar één tip mag geven, wat zou die dan zijn?
Begin allereerst met opruimen. Doe alles wat je niet mee wilt gaan verhuizen gewoon alvast weg naar Kringloopwinkel of een goed doel. Stop spullen die je niet direct nodig hebt ook vast in een verhuisdoos. Zo begin je alvast met een opgeruimd huis en dat helpt om de pluspunten van je woning in de kijker te zetten.

www.styllies.eu

Ben je vastgoedstylist en wil je ook meedoen aan deze blogserie? Stuur me even een mailtje.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...